Kartoffelkage efter denne meget gamle sønderjyske opskrift fra 1787, kræver sine æg. Helt nøjagtig 10 stk., som deles i blomme og stiftpisket hvide.
Kartoffelplanten var på tidspunktet ny og kartoflen blev undertiden anvendt i finere bagværk som kager.
KARTOFFELKAGE
10 æg
175 g sukker
500 g revne, rå kartofler
1 citron
revet citronskal
Æggeblommerne røres godt med sukker og citronsaft. Tilsættes reven citronskal. Rør kartoflerne i og vend tilsidst de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i dejen uden at slå luften ud af dem.
Kom dejen i en velsmurt bageform og bag kagen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Formen kan fores med bagepapir i stedet for smøring. Det giver mindre rengøring.
Kartoffelplanten var på tidspunktet ny og kartoflen blev undertiden anvendt i finere bagværk som kager.
KARTOFFELKAGE
10 æg
175 g sukker
500 g revne, rå kartofler
1 citron
revet citronskal
Æggeblommerne røres godt med sukker og citronsaft. Tilsættes reven citronskal. Rør kartoflerne i og vend tilsidst de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i dejen uden at slå luften ud af dem.
Kom dejen i en velsmurt bageform og bag kagen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Formen kan fores med bagepapir i stedet for smøring. Det giver mindre rengøring.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.