søndag

Ølbrød med rosiner og korender

Ølbrød med rosiner og korender er et ualmindeligt lækkert og ikke sødt brød, velegnet til at spise med smør eller / og ost.
Opskriften er til 2 brød.


ØLBRØD MED ROSINER OG KORENDER

1 flaske mørk hvidtøl
knap 1 1/4 L dl vand
25 g gær
700 - 750 g mel
2 tsk. salt
100 g korender
200 g rosiner
50 g blødt smør eller mgr.
1/2 tsk. stødt allehånde
sammenpisket æg til pensling

Lun øllet og bland det med vand. Rør gæren ud i væsken. Bland lidt af melet og alle de øvrige ingredienser i gærvæden. Tilsæt resten af melet ad flere omgange og ælt dejen glat.
Dejen hæver lunt under et viskestykke til dobbelt størrelse.
Ælt dejen igen og form 2 brød, der lægges i smurte forme. Dæk brødene med fugtige viskestkker og lad dem hæve 1 time. Pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader i 45 - 50 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.