onsdag

Gulerods-pyt

Hvis det går lidt trægt med at få den daglige mængde, anbefalede grøntsager sat til livs, er her en god måde, at få rigeligt med f.eks gulerødder. Denne velsmagende opskrift er fra midt i 50 erne og nem at gå til.
Det er ingen betingelse, at følge opskriften. Ingredienserne kan tilsættes individuelt.
En sådan ret kunne vi få om lørdagen i min barndom.



GULERODS-PYT

10-12 gulerødder i skiver
1 grofthakket løg
10-12 skiver røget flæsk uden svær
salt
sukker
lidt vand
smeltet smør
klippet persille

Gulerodsskiverne gennemfedtes med smeltet smør og resten af ingredienserne tilsættes på nær persille. Kom så lidt vand ved, at det lige undgår at brænde på og lad snurre under låg i ca. 15 minutter. Smag til og drys med hakket persille.
Serveres med groft rugbrød, smør og tykke skiver mild ost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.