søndag

RØDBEDESUPPE

Rødbedesuppe er en hyggelig anledning til at samles på en kold dag. Rødbedesuppe kan koges både med og uden kød og der er selvfølgelig mest kraft og saft i suppen kogt på kød.
Denne suppe er der en del tilberedning ved, men resultatet er indsatsen værd. Den er kogt på svinekød, hvorimod en rigtig ukrainsk borsch er kogt på oksekød.


RØDBEDESUPPE

300 g flæskekød i tern
3-4 groftrevne rødbeder
150 g groftrevet hvidkål
1 stort løg i skiver
1 porre i skiver
10 g smør eller mgr.
1 L bouillon (gerne fra terning)
salt
peber
1 dl sur rødbedesaft fra syltede rødbeder
1-2 spsk. persille
1 bæger creme fraiche

Svits kødet og grøntsagerne i gryden uden at tage farve. Rør i det og tilsæt bouillon, salt og peber. Kog til kødet er mørt, ca. 20-30 minutter.
Tilsæt rødbedesaft.

Rødbedesuppe serveres med creme fraiche og hakket persiller.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.