Bollemælk bestod af melboller, overhældt med varm mælk. Sukker og kanel blev strøet på.
Ikke at ville stikke op for bollemælk fik så den betydning, at man ikke fandt sig i noget.
Du skal ikke snydes for opskriften, men hverdagsmad i vore dage, tror jeg aldrig bollemælk bliver.
BOLLEMÆLK
1 L mælk
melboller
100 g mel (1 1/2 dl)
1 1/2 dl vand
50 g smør
1/2 tsk. salt
2 æggeblommer
Til kogning 1 L vand med salt
Rør mel og vand sammen i en gryde og bring det i kog under ømrøring. Rør til det tykner og kom så fedtstoffet i. Rør dejen glat. Lad dejen svale lidt, tilsæt salt og rør æggeblommer i én ad gangen.
Kom bolledejen i en bollesprøjte eller form boller med en teske, dyppet i varmt vand. Kom dem i hold i næsten kogende saltvand og lad dem koge 3-4 minutter. Vandet må ikke koge, så koger melbollerne ud. Kog dem ikke i lag og tilsæt lidt koldt vand før næste hold kommes i. Tag bollerne op med en hulske og hold dem varme.
Varm mælken op til lige under kogepunktet. Kom bollerne i en terrin og hæld den hede mælk over.
Serveres med kanelsukker over.
Skulle man prøve en portion bollemælk, foreslår jeg, at købe frosne melboller, der tøes op. Frosne melboller er sådan set et udmærket produkt og næppe mange står og laver melboller selv i vore dage. Her er industri på sin plads.
VELBEKOMME
Fik det i ålborg som dreng 1965, og min mormor kaldte det sopper,også serveret med tørt brød.Det var svært at få ned,uha
SvarSlet