onsdag

Sismofytter

Sismofytter, er små butterdejspakker, indeholdende kødfyld med champignons. Sismofytter har rod i det danske landkøkken og er en morsom form for farsret, som nemt kan tilpasses moderne tiders køkken, ved at servere disse med en nærende grøn salat til og et godt stykke brød.
Tilberedelsestiden er forholdsvis beskeden, da ovnen klarer det meste.


SISMOFYTTER

4 butterdejsplader, frosne
250 g hakket svinesmåkød
1/2 løg
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. peber
1 spsk. mel
1/2 dl mælk
1/2 dl vand
1 æg
150 g champignon i skiver

Tø butterdejspladerne op og halver dem på tværs. Med kagerulle formes 8 firkanter på 15 x 15 cm.
Rør kødet med salt, peber, løg, mel, æg, mælk og vand. Tilsæt champignons og fordel farsen på butterdejen. Luk butterdejen om farsen ved at lægge de 4 hjørner ind mod midten. Sæt "fytterne" på en bageplade og bag dem straks ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Sismofytter serveres med aspargessauce eller råkostsalat og et godt brød til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.