onsdag

Pyramide Dessert

Pyramide dessert er en dejlig sød afslutning på f.eks. andesteg, gåsesteg, flæskesteg eller hvad man nu har valgt til i aften, Mortensaften og så er pyramide dessert nemt at arrangere, for de, der har lyst at prøve noget andet end ris a la mande og måske syntes, den hører mest hjemme i december måned. Ris a la mande ér populær og mange hjem kender nok til massiv folkevandring mod køleskabet om natten efter en rest ris a la mande, når den har været på menuen i juletiden.
Pyramide dessert er altså også himmelsk og en folkevandring værd. Opskriften er til 4 personer.


PYRAMIDE DESSERT

12 marengs (ikke for store)
1 ds. syltede mandariner, abrikoser eller ferskner (ca. 300 g)
3 dl piskefløde, pisket til flødeskum
25 g ristede mandler

Smelt chokoladen i vandbad. Hæld frugterne i en sigte og lad dem dryppe godt af. Bland flødeskummet med lidt af den smeltede chokolade.
Anret marengs, frugt og flødeskum i en pyamide på et fad og hæld resten af chokoladen over pyramiden. Drys med de ristede mandelflager og servér straks. Pyramide dessert kan også anrettes i portionsglas.
Servér et godt glas portvin eller madiera til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.