Hvordan gryde-karbonade har fået sit navn, står hen i det uvisse, thi retten har ingen lighedspunkter med den karbonade, vi kender så godt og som jo er lavet af hakkekød. Imidlertid er gryde-karbonade en både nem og velsmagende sag, som kan sættes på bordet i løbet af en god halv times tid. Den er dejlig sammen med kartoffelmos.
GRYDE-KARBONADE
500 g skært grisekød
2 løg
3-4 spsk. mel
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
40 g smør eller mgr.
ca. 4 dl vand
kulør
Skær det aftørrede kød i ikke for tynde skiver og løgene i ringe. Vend begge dele i rigeligt mel, tilsat salt og peber. Ophed fedtstoffet i en stegegryde og læg kød og løg lagvis herned sammen med det tiloversblevne mel. Hæld så meget vand over, at kødet dækkes og tilsæt kulør. Lad kødet småsimre til det er mørt, ca. 1 god halv time.
Server gryde-karbonade med en god kartoffelmos eller kartofler og gerne gelé.
GRYDE-KARBONADE
500 g skært grisekød
2 løg
3-4 spsk. mel
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
40 g smør eller mgr.
ca. 4 dl vand
kulør
Skær det aftørrede kød i ikke for tynde skiver og løgene i ringe. Vend begge dele i rigeligt mel, tilsat salt og peber. Ophed fedtstoffet i en stegegryde og læg kød og løg lagvis herned sammen med det tiloversblevne mel. Hæld så meget vand over, at kødet dækkes og tilsæt kulør. Lad kødet småsimre til det er mørt, ca. 1 god halv time.
Server gryde-karbonade med en god kartoffelmos eller kartofler og gerne gelé.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.