Engelsk bøf var gæste- og søndagsmad i min barndom. Det var ikke noget vi fik ofte. Serveret med bløde stegte løg, skysauce, pillekartofler, hjemmelavet agurksalat og engelsk sauce, worcestershiresauce kunne det faktisk ikke blive bedre.
ENGELSK BØF MED BLØDE LØG
skiver af skært oksekød eller oksefilet (150-200 g, 1 1/2-2 cm tykke)
salt
peber
løg i skiver
100 g smør
bløde løg
3-4 store løg
ca. 50 g smør
1/2 dl vand
salt
peber
Brun løgene i smørret og steg dem godt. Hæld lidt vand ved af flere omgange. De bliver bløde af vandet. Tag løgene af og hold dem varme.
Kom frisk smør på panden og lad bruse af. Bank kødskiverne let og læg dem i smørret. Steg på begge sider, men lad kødet være rosa i midten. Hvis de steges for meget bliver de grå og kedelige og det er synd for et sådant stykke kød. Drys med salt og peber. Tag bøfferne af panden og fordel løgene ovenpå. Kog panden af med en smule vand og hæld skyen over bøfferne.
Server engelsk bøf med sky, pillekartofler, hjemmelavet agurkesalat (asier kan gå) og sæt engesk sauce på bordet.
VELBEKOMME
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.