fredag

Julekage

Julekage, af den rigtig gammeldags slags med masser af skønt fyld, kan sagtens nydes i god tid før jul og forøvrigt også på andre tider af året. Den kan nemt fryses.


JULEKAGE

1 æg
25 g sukker
1 1/2 dl fløde
20 g gær
300 g mel
90 g smør eller mgr.
1/4 tsk. kardemomme
50 g rosiner
35 g sukat
25 g snittede mandler
smør
sukker

Pisk æg og sukker til en tyk, hvid æggesnaps. Udrør gæren i den lune mælk (35 grader) og bland det med æggesnapsen. Smuldr smørret i melet og tilsæt det sammen med rosiner, kardemomme og sukat.
Slå dejen rigtig godt med en grydeske til den er blank og elestisk og fordel den i en lagkageform. Dejen stilles til hævning et lunt sted i 30 minutter. Pensles med smeltet, afkølet smør og drysses med sukker og mandler.
Bages ved 225 grader i ca. 25 minutter.

Sådan en gammeldags julekage er altid lækker til en god kop kaffe. Den vil blive påskønnet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.