mandag

Flydende Ø

Flydende ø, sammensat af æggehvide, tilsat ribs eller stikkelsbær og vaniliecreme, er fra den tid, hvor opskrifterne jonglerede med mål som kvint, pæl, pot, tønde m.m.. Desserten har således en masse år på bagen.
Flydende ø er billig og rimelig hurtig at fremstille og så er det en morsom og god kombination, marengsmasse og vaniliecreme imellem.
Om der anvendes ribs eller sikkelsbær eller en hel anden frugt er et spørgsmål om smag og behag.




FLYDENDE Ø

marengsmasse
5 stiftpiskede æggehvider
lidt ribs eller stikkelsbær

vaniliecreme
2 pægle mælk (1/2 liter)
4 æggeblommer
2 spsk. melis
vaniliekorn fra stang eller vaniliesukker

Pisk æggehviderne stive. Pisk ribs eller stikkelsbær sammen med hviderne til bærrene er "smasket" godt ud og findelt.
Det nemmeste er faktisk, at mose bærrene godt med en gaffel først.

Kog ingredienserne til vaniliecremen sammen og pisk den. Cremen hældes på et fladt fad og på midten lægges marengsmassen i en top. Pynt med makroner udenom.

MÅL : 1 pæl = 2,5 dl

spise og rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.