Dild-dampet fisk kan tilberedes af fisk efter smag og behag, lige fra hornfisk, makrel til rødspætter og skrubber. Dild-dampet fisk smager godt med nye kartofler og en legeret sauce til.
Opskriften er fra sidst i 50erne og til 4 personer
DILD-DAMPET FISK
4 store rødspættefileter eller anden fisk
2-3 tomater
1 bundt frisk dild
50 g smør
salt
peber
citronsaft eller sherry
sauce
2 spsk. mel
1 dl koldt vand
salt
peber citronsaft
75 g smør eller mgr.
2 dl fiskesuppe eller fløde
3 æggeblommer
klippet dild
Fisken lægges lagvis med klippet dild, tomatsnitter, salt og nymalet peberi et ildfast fad. Øverst smørklatter og lidt citronsaft. Fadet dækkes til med et låg eller aluminiumsfolie. Fisken damper i ovnen ved 225 grader i 12-15 minutter.
Rør mel og vand til en jævning, der bringes i kog, imedens der piskes. Tilsæt fiskesuppe eller fløde. Kog godt igennem og tilsæt smør, citronsaft, salt og peber. Legér saucen med æggeblommerne, der røres med salt og hældes i den ikke helt kogende sauce. Til allersidst kommes klippet dild i saucen.
Dild-dampet fisk serveres med nye kartofler til.
VELBEKOMME
spise og rejse
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.