Osteboller, kogt i fedt er simpelthen vanvittig lækre som snacks til et glas vin . . . . . rød eller hvid. Opskriften på osteboller er fra 1946. Der bruges schweizerost i denne, medens andre opskrifter på osteboller indeholder skarp ost.
Fremgangsmåden er stort set som til hvide melboller.
OSTEBOLLER
125 g smør
125 g hvedemel
4 små æg (200 g)
1/4 liter vand
1 knivspids salt
120 g schweizerost
Vand, smør og salt kommes i en gryde og får et opkog. Gryden tages af ilden og melet tilsættes på én gang. Røres godt sammen og sættes igen over ilden. Rør godt i dejen til den fuldstændig slipper skeen og gryden. Gryden tages af ilden og æggene tilsættes et ad gangen. Hvert æg må være fuldstændig blandet med dejen før det næste hældes i.
Osten skæres i terninger og røres i tilsidst. Dejen deles op i store nødder og disse koges lysebrune i fedt.
Osteboller serveres anrettet i pyramide på et fad til et glas vin.
spise og rejse
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.