mandag

Oberstindens mandelkager

Oberstindens mandelkager er en lækkerbisken til en kop kaffe. Denne gamle opskrift er god, når kagekasserne trænger til at fyldes op. Dejen til oberstindens mandelkager kan med fordel laves flere dage før bagning og så blot lægges koldt.


OBERSTINDENS MANDELKAGER

250 g smør eller mgr.
100 g florsukker
revet skal af 1 citron
1 æg
2 æggeblommer
300 g mel

mandeldej af :
3 æggehvider
200 g florsukker
100 g smuttede, malede mandler

Smør og florsukker røres sammen, citronskal, ægget og de 2 æggeblommer tilsættes og tilsidst blandes melet i. Dejen æltes sammen og lægges koldt, gerne i flere dage, indtil der bliver tid til at bage kagerne. Så rulles dejen ud og oversmøres med et lag af mandeldejen, der røres på denne måde : Æggehviderne røres med sukkeret og mandlerne, der er malet. Dejen står lidt med mandelmassen over og først, når den er lidt tør, stikkes dejen ud med en kolonneform eller i mangel heraf med et glas. Kagerne flyttes over på en smurt plade og bages ved svag varme (175 grader) i 10-12 minutter.

Oberstindens mandelkager kan holde sig længe i en kagekasse.

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.