lørdag

Weekend-Gryde

Weekend-gryde eller Hüttemeiers gryde er én af mange gode opskrifter, Kirsten Hüttemeier gav de danske husmødre sidst i 50erne. Weekend-gryde er en praktisk ret, hvor husmoderen på andendagen, således på behændig vis tryller retten lidt om.


Opskriften er til 4 prs. i 2 dage.

WEEKEND-GRYDE

10 tynde svinekoteletter
fedtstof
6 snittede løg
3 æbler
salt
peber
1 grøn peber, skåret i skiver
300 g kantareller eller champignon
1/2 liter vand, tilst bouillon
jævning
tomater, små hele, flåede
fløde smør

Kødet bankes og brunes på en pande og lægges over i en serveringsgryde. Løgene brunes sammen med æblebådene og dette hældes over kødet. Salt, peber og skiver af peberen tilsættes. Vand med bouillon hældes på og det hele snurrer i 20 minutter. Lidt før iblandes svampene. Kantareller giver sådan en pikant smag. Til sidst iblandes de små hele, flåede tomater, lidt fløde, smør og jævning. Retten smages til.

Tag straks halvdelen af kødet og lidt af saucen fra. Dette går igen dagen derpå .

Servér week-end gryde med kogte kartofler, grøntsager eller grøn salat til.

2. DAGS GRYDEN

I bunden af et ildfast fad lægges kogte ærter, gerne iblandet gulerødder, herover kødet med saucen. Nu kan lægges et lag kogte kartofler, - gerne nye, smukke, faste og fine . . . . .  eller et lag kogt blomkål i buketter. Desuden smørklatter ved og det hele dækkes med skiver af fed, mild ost. Efter behag kan yderligere lægges baconskiver over. Varm retten godt igennem i ovnen.

2.dags gryden serveres med en grøn salat til. Ønskes ekstra sauce, kan laves en tomat- eller champignonsauce til ved hjælp af dåsesuppe.

spise og rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.