Havregrynstærte med abrikosflødeskum er en vidunderlig gammel sag, lige fin som sommerens dessert, eller til en glad kop kaffe. Fremstilling af havregrynstærte med abrikosflødeskum kan ske - dels på en pande, - dels i ovnen. Resultatet bliver stort set ens.
HAVREGRYNSTÆRTE MED ABRIKOSFLØDESKUM
125 g smør
125 g mgr.
200 g sukker
2 æg
200 g havregryn
160 g hvedemel
1/4 tsk. kanel
2 tsk. bagepulver
200 g friske abrikoser
1 dl sukker
1 dl piskefløde, pisket til skum
evt. flødeskum til at brede over kagen
Smør, mgr., sukker og æg røres sammen i 20 minutter, tilsættes havregryn og melet, irørt bagepulveret. Dejen bages som tykke pandekager, 1/2 cm tykke, på en pande over ganske svag varme og i smeltet smør, ikke brunet. Vendes på låg. Den kan også bages på pande i ovnen, men ved svag varme.
Mellem hver kage lægges lidt syltetøj eller abrikospuré, kogt af 200 g abrikoser og 1 dl sukker. Abrikoserne vaskes godt, lægges i koldt vand et par timer, koges i dette vand med sukkeret, til de er helt møre.
1 dl stiftpisket piskefløde blandes i puréen.
Havregrynstærte med abrikosflødeskum kan dækkes med flødeskum efter behag og pyntes med friske bær og frugter.
spise og rejse
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.