Engelsk tekage er takket være sit indhold af spiritus og en del æg, af den slags kager, der bare bliver bedre og bedre af at blive gemt lidt. Engelsk tekage smager bare så skønt med sine mange gode ingredienser og helt sikkert en kage, man bør prøve.
Det danske sommervejr driller i øjeblikket og hvad er så hyggeligere end at gå i køkkenet og frembringe en skøn kage, som vil gøre lykke på kaffebordet.
Opskriften er lanceret af Kirsten Hüttemeier sidst i 50erne og kommet til os udefra.
OBS ÆGGENES ANVENDELSE !
ENGELSK TEKAGE
250 g smør eller mgr.
250 g mørkt puddersukker
6 æg
15 hakkede mandler
4 spsk. rosiner
3 spsk. korender
reven skal af 1 citron
3 tsk. kanel
3 spsk. rom, cognac eller likør
300 g mel
3 strøgne tsk. bagepulver
Smør eller mgr. røres blødt med puddersukkeret. De 2 hele æg tilsættes sammen med de 4 æggeblommer. Herefter mandler, rosiner, korender, citron, kanel, rom eller likør samt mel og bagepulver. Tilsidst røres de 4 stiftpiskede æggehvider i. Dejen blandes let sammen, fyldes i en velsmurt raspstrøet form og bager ved svag varme (150-175 grader) i en lille time.
Engelsk tekage nydes til en kop kaffe.
spise og rejse
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.