Skolekøkkenkage, fra det norske skolekøkken og oversat til dansk i 1946 er den slags kage, hvor ingredienserne blot røres sammen, hældes i form og sættes i ovnen.
Ordet skolekøkkenkage, vækker måske minder for nogle og når det kommer til stykket, er der ikke nævneværdig forskel på dansk og norsk mad, - og dog med nogle undtagelser. Ikke at forglemme, - Norge har trods alt tidligere hørt til Danmark indtil 1814.
På en regnvejrsdag som i dag, omtrent over det ganske land, kunne en rigtig god aktivitet være kagebagning. Så er der noget godt til alle at se frem til.
SKOLEKØKKENKAGE
1 æg
6 spsk. mælk
1 spsk. smeltet smør
100 g sukker
50 g rosiner
50 g sukat (kan udelades)
180 g hvedemel
1 knivspids kardemomme
3 tsk. bagepulver
Ægget piskes i 5 minutter, irøres mælken, det smeltede smør, sukkeret, de skoldede rosiner, den fintskårne sukat samt det sigtede mel, hvori bagepulver og kardemomme er iblandet.
Kommes i godt smurt og raspbestrøet form og bages i ovnen ved 200 grader i 1/2-3/4 time.
Skolekøkkenkage serveres i skiver til en glad kop kaffe og er der børn, soda- og saftevand. Det er trods alt ferietid i øjeblikket.
spise og rejse
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.