onsdag

Tobbington

Tobbington, her i en gammel opskrift fra 1903, består af forskellige, halvkogte grøntsager, lagvis lagt i en form med fars og kogt ris, rørt op med smør og æg. Tobbington er næppe dansk og må være kommet ind til os udefra.


Opskriften er den originale fra 1903, hvorfor mål og sprog er herefter og den er halveret i forhold til gammel beskrivelse.

TOBBINGTON

forskellige, halvkogte grøntsager efter behov
1 portion god fars som til kødboller eller frikadeller
250 g ris
1 liter mælk
1 god klat smør
1-2 æg
lidt salt
lidt smeltet smør
rasp

Pd = pund
Pot = 1 liter

Paa Bunden af en Form lægges forskellige Grøntsager, som maa være halvkogte i Saltvand, derover lægges et Lag Fars, der ikke maa være for stiv. 1 Pd. Ris koges i 2 Potter Mælk, røres op med et Stykke Smør og et Par Æg (2 à 3) samt lidt Salt. Et Lag af Risen bredes over Farsen, som overhældes med lidt smeltet Smør og strøes med Rasp. Formen sættes ind i Ovnen i en Stegepande med Vand. ½ Pd. Ris og 1 Pot Mælk er nok til en Form.
I ovnen ved 200 grader 3/4-1 time til overfladen er brun og lækker.

Tobbington Spises med smeltet Smør.

VELBEKOMME

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.