fredag

Citronomelet

Citronomelet med frugtkompot eller syltetøj er en både delikat og let sag midt i sommervarmen. Det er den slags, der falder én ind, når lysten ikke er til det helt store og tunge måltid.
Det gør sig forøvrigt også gældende på rejser. - Er der ikke andet der frister, kan en omelet altid bruges.

Intet er skønnere end duften og smagen af citron i mad og bagværk. Her brugt i en gammel fin opskrift fra 1936.



CITRONOMELET

5 æg
100 g flormelis
1 1/2 af 2 citroner
1-2 tsk. kartoffelmel

Æggeblommerne røres 15-20 minutter med sukkeret, melet tilsættes, 1 á 2 tsk. reven citronskal og citronsaft efter smag kommes i. De stiftpiskede hvider vendes forsigtigt deri. Dejen hældes straks i et smurt gratinfad og bages i ovnen ved jævn varme 20-30 minutter.
Citronomelet serveres straks, den kommer ud af ovnen, da den ellers falder sammen. Giv kompot eller syltetøj til.

VELBEKOMME

I dag er den nye blog Spise og Rejse gået i luften. Menigen er at give et indblik og forhåbentlig mange gode opskrifter fra hele verden, som vi oplever det, når vi rejser.
Små rejsetips kan fra tid til anden snige sig ind.
God fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.