Sabajone med madeira og frugter er en dejlig sommerdessert fra tiden, hvor det var almindeligt med dessert efter middagen. Denne sabajone serveres kold og er derfor dejlig frisk. Et glas vermouth med is passer fint til denne dessert.
Opskriften er til 4 personer
SABAJONE
4 æggeblommer
5 spsk. florsukker
1 dl madeira
jordbær eller andre frugter, godt afdryppet
Æggeblommer og sukker piskes, madeira røres i, hvorefter skålen sættes over en gryde med varmt vand og for svagt blus. På denne måde bliver æggemassen fromageagtig, men der skal piskes konstant. Til sidst fordeles æggeskummet i portionsglas eller i små cremekopper og afsvales. Frugten kommes på lige før serveringen. Husk, den skal være godt afdryppet.
Servér evt. sabajone med et glas koldt vermouth med en citronskive i.
Spise og Rejse
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.