Fyldet kan varieres til f.eks rå champignon, letbrunede løg og sprødstegte baconterninger.
Opskriften er af Kirsten Hüttemeir, beregnet til 4 personer og er fra 1958.
ABELONES FYLDTE RULLESTEG
1 kg kalve-, flæske- eller lammekød fra bov eller køllen
fyld
1 hårdkogt æg
2 tomater
4 skiver kogt skinke
1 rød eller grøn peber
fedtstof til stegning
salt
peber
2 dl kogende vand
fløde
smør
soja
jævning til sauce
Kødet bankes ud og herpå lægges nu skinkeskiver og i rækker, tomatsnitter, hårdkogt, hakket æg og indimellem ringe fra rød eller grøn peber. Kødet rulles nu stramt sammen og holdes på plads enten med spid, tandstikkere eller ved at snøre med bomuldsgarn.
Rullestegen brunes i gryde i enten mgr. eller smør, krydres og det kogende vand tilsættes. Lad stegen småstege under låg til kødet er mørt, ca. 1 1/2 time. Tages op, snor eller spid fjernes.
Skyen tilsættes fløde, smør, kinesisk soja, jævnes og smages til.
Stegen skåres i skiver med en meget skarp kniv for ikke at skille ad.
Servér Abelones fyldte rullesteg i pæne skiver med enten en god fast kartoffel eller løse ris til. Hertil en skål grøn salat.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.