fredag

Sveskekage

Sveskekage med sherry og citronskal er en gammel, gennemlækker sag, såvel til en kop god kaffe som til dessert efter det gode måltid. Til sveskekage er anvendt en butterdejsbund og der drysses enten med flormelis over eller pyntes med flødeskum . . . . . en yderst elegant sag.

Kagen rækker til 12 personer.

SVESKEKAGE

butterdej af 1/4 kg smør eller frossen butterdej
1/2 kg svesker
1 dl sherry
1 citron
sukker

Butterdejen rulles temmelig tyndt ud, heraf udstikkes en rund plade. Omkring kanten af denne trykkes en ca. 3 cm bred kant ned. Til låg udrulles også en ca. 3 cm bred kant af samme omfang som den runde plade. Til denne kant fæstes smalle stimler butterdej, som krydser hinanden, således at låget udgør et gitter. Låg og bund lægges på en smurt plade (bagepapir), kun kanten pensles med pisket æg. Bager i ovnen 1/2 time ved jævn varme.

De godt vaskede svesker lægges i blød i lidt vand aftenen før, sættes over ilden i udblødningsvandet og koges møre. Tages op og hakkes fint. Gives derefter et opkog med sherry, citronskal og sukker efter smag. Når sveskerne er kolde, lægges de i tærtebunden. Låget trykkes forsigtigt til og kagen strøes med flormelis eller pyntes med flødeskum.

I stedet for svesker kan bunden fyldes med fintsnittede æbler, der er kogt med sukker. Strimler af butterdej lægges over, men ingen butterdejskant omkring.

Servér en lækker sveskekage i weekenden. Så kan det ikke blive meget bedre.

Mormors Juleopskrifter

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.