Fløderisengrød i høkasse, kogt på vand og tilsat kogt fløde er en grød med gryn, som nemt lader sig mørne i høkasse. Til fløderisengrød i høkasse serveres saft eller sødet hvidtøl. Fløderisengrød i høkasse kan dog også koges traditionelt i en gryde 1 time. - Også her, tilsættes fløden efter, at grynene er kogt møre i vand.
En anderledes version af risengrød i denne meget gamle opskrift fra 1936.
Efteråret og snart vinteren er over os og det er tid til, at indføre en ugentlig grøddag
FLØDERISENGRØD I HØKASSE
1 liter vand
180 g ris
1/2 liter fløde (kogt)
1 strøget tsk. salt
Vandet bringes i kog og risene tilsættes under omrøring. Læg låg på gryden og sæt den straks i høkassen. Eller pak gryden med låget på ind i aviser, et tæppe, en dyne og sæt den midt i sengen. Lad gryden stå 1-11/2 time. Kort før anretning, røres opkogt fløde i grøden og der smages til med salt.
Fløderisengrød i høkasse, serveres straks med sukker og kanel samt sød saft eller sødet hvidtøl til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.