fredag

Omelet med kødrester

Omelet med kødrester fra sidst i 40erne, kan fremstilles enten som lagvise sammenlagte pandekager med stuvning  imellem eller som fyldte ruller, der bliver friturestegt. Fremstilling af omelet med kødrester er da en fantastisk god måde, at anvende rester af kogt eller stegt kød på og de fleste af de øvrige ingredienser har man som regel i huset. Ellers kan kødet erstattes med fisk.

Begge versioner bør serveres med grønt til.

OMELET MED KØDRESTER

Kødstuvning
40 g smør eller mgr.
40 g hvedemel
6 dl kødkraft evt. bouillon af tern
salt
peber
1 ansjos
6 dl kød, rester af kogt eller stegt i tern
1 æggeblomme

Omeletdej
150 g mel
2 æg
5 dl mælk
salt

Melet udrøres med mælken, tilsættes de piskede æg og salt. Steges som fyldte pandekager, idet de kun steges på den ene side. Lægges i ildfast form med den stegte side nedad.
Kødstuvningen, som til sidst er irørt æggeblommen, lægges herpå, således lagvis pandekage og stuvning. Den sidste pandekage lægges med den stegte side opad. Sættes i varm ovn i 15-20 minutter.
Omelet med kødrester som sammenlagte pandekager, serveres med brun sauce eller tomatsauce.

Pandekagerne kan også rulles sammen om stuvningen, skæres tværs over i 5-8 cm's længde, grilleres og steges i fedtgryde. (friture - olie kan anvendes i stedet for fedt).
Omelet med kødrester i ruller, serveres højt oplagt på et fad med stegt persille eller andet grønt omkring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.