torsdag

Hachis i kartoffelskaller

Hachis i kartoffelskaller, serveres straks de kommer ud af ovnen. Fyldet består af en rørt fars af hakket kød,kartoffelmasse, løg, persille, og agurk, smagt til med tomatpuré. Til hachis i kartoffelskaller smager hjemmesyltede små agurker godt.

Opskriften er original fra 1946 og beregnet til 4 personer.

Den helt rigtige opskrift, en dag vi står med en rest kød og brun sauce, tilovers fra dagen før.


HACHIS I KARTOFFELSKALLER

3/4 kg kartofler
1/2 kg hakket, stegt eller kogt kød
1 spsk. finthakket løg
1 spsk. finthakket persille
1 spsk. tomatpuré
30 g smør
1 tskf. finthakket agurk

sauce
20 g hakket løg
20 g smør
1/2 dl. hvidvin
1/2 dl eddike
2 1/2 dk tyk brun sauce

Pæntformede kartofler vaskes godt og steges i ovnen. Når de er møre, skæres en skive af på langsiden og det indvendige tages forsigtigt ud. Kartoffelmassen krydres med salt og peber og irøres 40 g smør. Mases sammen ved hjælp af en gaffel. Kødet røres i samt løget, der først er kogt i 30 g smør. Tilsidst røres persille, agurk og tomatpuré i. - Denne dej fyldes i de udhulede kartofler.
Til saucen brunes løget let i smør, tilsættes vin og eddike, indkoges ganske. Den brune sauce kommes i, småkoger 1/2 time, sies og lidt af saucen hældes over stuvningen i hver kartoffel. Låget lægges på, kartoflerne sættes på et fad, som tåler varmen og sættes i godt varm ovn i 10  minutter.

Hachis i kartoffelskaller serveres anrettet på et fad, hvorpå der er lagt en foldet serviet, hvis det skal være helt efter den gamle opskrift.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.