Andersens brune bakkelser er rare kager til eftermiddagskaffen eller eftermiddagsteen og så er de hurtige at lave, udelukkende af ingredienser, vi for det meste har stående i køkkenskabet. Når vi laver Andersens brune bakkelser, skal vi huske at spise dem samme dag, de er bagt, da der er brugt bagepulver i opskriften.
Bagepulverbrød har det med at blive kedeligt allerede næste dag.
Kagerne er nemme og hurtige at lave og kan bage medens man forbereder kaffebordet.
Kagerne blev første gang lanceret af Kirsten Hüttemeier i 1958.
ANDERSENS BRUNE BAKKELSER
125 g smør
125 g sukker
5 tsk. kakao
2 æg
1/2 dl fløde
80 g mel
1/2 strøget tsk. bagepulver
linseforme eller lignende små forme
Smør og sukker røres hvidt, kakao, æg og fløde røres i og til sidst mel og bagepulver. Dejen fordeles i godt smurte linseforme, som kun fyldes 3/4 op og de bager ved god varme, 225 grader, i 12-14 minutter.
Kagerne står et øjeblik i formene, hjælpes ud og afsvales. Andersens brune bakkelser kan blot drysses med sigtet florsukker eller trækkes over med glasur, rørt af florsukker, kakao og lidt æggehvide. Pyntes evt. med kokosmel.
Mormors Juleopskrifter
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.