Stegt citronmarineret tunfisk, paneret og stegt, er en gammel fiskeret fra 1936, jeg fandt i en af mine gamle kogebøger. Til stegt citronmarineret tunfisk er foreslået tilbehør i form af kartoffelmos og brunet smør, tilsat citronsaft eller retten serveres med stuvede ærter og gulerødder - eller man kan naturligvis spise til efter smag.
Tunfisken kan også steges som tunbøf med stegte løg og skal i så fald ligeledes marineres og aftørres før stegning.
I vore dage er der såmænd også focus på tunfisk, - ofte lanceret som tunbøf, i bestræbelserne på, at få folk til at spise mere fisk.
STEGT TUNFISK
1 skive renskåren tunfisk (ca. 600g)
marinade
ca. 1/2 dl olie
saft af 1/2 citron
1 str. tsk. salt
1 knsp. sort peber
panering
mel
æggehvide
rasp
Fisken skylles og skæres i 1 cm tykke skiver, der lægges i en marinade af olie, citronsaft, salt og peber i 2-3 timer. Fisken tages op, tørres i et klæde, paneres og steges ca. 5-6 minutter på hver side. Fisken kan også steges i friture.
Servér stegt citronmarineret tunfisk med kartoffelmos og brunet smør, tilsat citronsaft eller med stuvede ærter og gulerødder.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.