Stegte aborrefileter, serveret med brunet smør, kogte kartofler og evt. stuvet spinat eller stuvede bønner, er et godt bud på en fiskemiddag. Da aborren er i sæson det næste halve års tid, er stegte aborrefileter en mulighed som ugens fiskeret og de, som har en lystfisker ibland sig i familien kan glæde sig til at have denne fine, lille ferskvandsfisk på bordet.
STEGTE ABORREFILETER
1 kg aborrefileter
salt
panering
mel
æggehvide
rasp
Aborren flåes og skæres i fileter, skylles og gnides med salt i 15 minutter under en tallerken. Fileterne paneres, først i mel, derefter i æggehvide og rasp. Steges på panden i rigeligt afbruset smør eller frituresteges i olie 3-4 minutter.
Servér stegte aborrefileter med smørsauce, kogte kartofler og evt. stuvet spinat eller stuvede bønner.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.