Gryderetter, hvor rugbrød som tilbehør erstatter kartofler, er der nu noget vinterligt ved og der er jo kartofler i retten, så denne her er ved at være aktuel og så smager den dejligt.
1/2 kg oksesmåkød
125 g stribet, fersk flæsk
600 g skrællede kartofler
2 gulerødder
2 løg
1 spsk. hk. purløg
salt
peber
2 spsk. mel
1/4 liter vand
Oksekødet skæres i tynde skiver, flæsket i strimler og disse brunes i en gryde og tages op, hvorefter kødet brunes i det afsmeltede fedt og tages op. De skrællede, rå kartofler, de pillede løg og de skrabede gulerødder skylles, aftørres og skæres i skiver, der lægges lagvis med kød og flæsk, de snittede purløg, lidt salt og peber samt melet i en gryde.
Vandet hældes kogende ved og retten dampes under låg ved svag varme en god times tid.
Sømandsbøf serveres dampende varm med groft rugbrød til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.