mandag

Sømandsbøf

Sømandsbøf er en skøn gammel gryderet, - god til afløsning og variation for de mere traditionelle retter, vi så ofte gentager igen og igen, når vi ikke rigtig kan finde på andet. Sømandsbøf serveres dampende varm fra gryden med et stykke groft rugbrød til.

Gryderetter, hvor rugbrød som tilbehør erstatter kartofler, er der nu noget vinterligt ved og der er jo kartofler i retten, så denne her er ved at være aktuel og så smager den dejligt.

SØMANDSBØF

1/2 kg oksesmåkød
125 g stribet, fersk flæsk
600 g skrællede kartofler
2 gulerødder
2 løg
1 spsk. hk. purløg
salt
peber
2 spsk. mel
1/4 liter vand

Oksekødet skæres i tynde skiver, flæsket i strimler og disse brunes i en gryde og tages op, hvorefter kødet brunes i det afsmeltede fedt og tages op. De skrællede, rå kartofler, de pillede løg og de skrabede gulerødder skylles, aftørres og skæres i skiver, der lægges lagvis med kød og flæsk, de snittede purløg, lidt salt og peber samt melet i en gryde.
Vandet hældes kogende ved og retten dampes under låg ved svag varme en god times tid.

Sømandsbøf serveres dampende varm med groft rugbrød til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.