mandag

Fløjlsgrød

Fløjlsgrød er en rigtig gammel sag, som i hvert fald mange ældre mennesker husker, - ja, husker med endog stort velbehag. Fløjlsgrød er fremstillet af mel, sødmælk og vand og er i opbygning faktisk som at lave en hvid opbagt sauce.

For 75 år siden, spiste man meget grød og tiden var til 2 retter mad. Mange havde hårdt fysisk arbejde og der var derfor brug for langt flere kalorier end vi indtager nu til dags og så kunne der ydermere spares på kødretten efter sådan en skudefuld grød.

Man havde på den tid sine teorier omkring kogning af mælkemad med gryn, der kræver lang kogning, idet man mente, at grynene skulle koges i vand og efter kogetiden tilsættes mælken. Herved kom grøden til at bestå af halv vand, halv mælk. Dette fordi vitaminet i mælken blev ødelagt ved langvarig kogning.

Fløjlsgrød indeholder ikke gryn, så her bages op som til opbagt sauce.


FLØJLSGRØD

200 g smør
250 g hvedemel
1 liter sødmælk
1/2 a 3/4 liter vand
1 strøget tsk. salt

Smørret smeltes i gryden, melet hældes i, røres godt ind i smørret og afbages til det slipper ske og gryde. Mælk og vand spædes skiftevis i, lidt efter lidt, til man har en lind grød, der koges over svag varme 5 minutter. Smag grøden til med salt.

Servér fløjlsgrød med sukker på og saftevand til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.