fredag

Skinkeomviklet sølvflute

Skinkeomviklet sølvflute, serveret med en stor skål grøn salat til, er egentlig en sommerret, men da vi her dagen før 1. oktober har højsommerligt vejr, er skinkeomviklet sølvflute perfekt at servere på terrassen eller altanen på nok en af de uigenkaldeligt sidste sommerlige dage i år. Vel har vi ikke de lyse sommeraftener længere, men så bryder vi bare op noget før.

Vejrudsigten lover just op til 23 grader i dag, på den sidste dag i september og i weekenden op til 25 grader. - Det er sandelig indian summer, så det forslår.
Vi var jo ellers så småt begyndt at finde noget varmere tøj frem og ikke så få støvleklædte fødder er set i bybilledet i den senere tid.


Opskriften blev lanceret af Kirsten Hüttemeier i 1958 og er beregnet til 6 personer.

SKINKEOMVIKLET SØLVFLUTE

6 store skiver kogt skinke
smør, der er rørt blødt med sennep
knust hvidløg
citronsaft
lidt salt
6 flute, ikke for lange
evt. revet ost

Skinkeskiverne må gerne være meget store. De oversmøres med det blødgjorte og krydrede smør. Sno skinken omkring flutebrødene, som er omviklet med staniol for ikke at brænde. Sådan står det hele parat og sættes 8 - 10 minutter i ovnen. Skinken kan evt. overdrysses med revet ost.

Servér skinkeomviklet sølvflute med en stor skål salat og et godt glas hvidvin til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.