søndag

Risengrød i sengen


Risengrød i sengen er den sikre metode, når man vil undgå et brændt komfur af mælk, som er kogt over. Det er efter samme princip, man laver risengrød i sengen, som risengrød lavet i høkasse. Fordelen er jo så også, at man slipper for kontrol med mælk, kogt i en gryde.

Om 10 dage er det Mortensaften og i mange hjem vil ris a la manden komme på bordet efter andestegen. Til ris a la mande skal bruges risengrød, så hvis man har lyst til at prøve på forhånd, hvordan det er, at lave risengrød i sengen, kan det nåes nu.

For mit eget vedkommende kan jeg anbefale denne metode til at koge risengrød og har da også praktiseret den mange gange, hvis ikke jeg lige har kogt grøden i mikroovn. Det er også nemt, men efter en helt anden metode.

RISENGRØD I SENGEN

1 L mælk
2 dl grødris
1/4 tsk. salt

Bring mælken i kog i en tykbundet gryde og drys risene i under konstant omrøring. Kog i ca. 3-4 minutter under omrøring og uden at brænde på. Læg låget på gryden, sæt den i sengen, midt på et uldent tæppe, pak først tæppet om gryden, dernæst dynen godt om. Lad det stå 1 1/2-2 timer til grøden er færdig.
Tilsæt salt og rør grøden godt igennem.

Denne portion grød vil passe fint til ris a la mande, nok til 6 personer, med tilsætning af 1/2 L piskefløde, pisket til flødeskum. Grøden skal være iskold, før fløden tilsættes.

3 kommentarer:

 1. http://www.altomkost.dk/Services/Nyhedsrum/Nyheder/2010/Mormormetoden_kan_goere_risengroeden_til_en_bakteriebombe.htm

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har brugt denne opskrift flere gange, og jeg har aldrig oplevet de problemer, som nævnes af Fødevarestyrelsen. Men hvis man er bange for det, laver man selvfølgelig bare risengrøden med at koge den. Jeg hader bare personligt at stå at røre rundt i en gryde i virkelig lang tid.

   Fra Fødevarestyrelsen: "For eksempel, hvis mælk og ris efter et kortere opkog, opbevares i 4 timer under dynen uden, at der er styr på temperaturen."

   Med denne opskrift går der maks. 2 to timer. IKke ensbetydende med at det ikke er bedre at koge det hele tiden. Det tror jeg sådan set, at det er. Jeg gider bare ikke, så jeg elsker denne metode. :D

   Slet
 2. Selvfølgelig sker der ikke noget. Det bliver kogt, holdt varm i to timer, kølet ned og spist i løbet af ca. 30 timer. Det er jo ikke anderledes end at lade stegen stå og falde til ro, sætte den på bordet, i køleskabet og som pålæg dagen efter.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.