fredag

Rulletærte Med Chokolade

Rulletærte med chokolade anno 1946. Ophavsmanden eller rettere kvinden er igen vor norske husholdningslærerinde, som er årsag til en masse gamle, interessante og gode opskrifter som her, - rulletærte med chokolade.
Frit oversat til vort sprog og tidsalder, ville vi nok benævne kagen 'chokoladeroulade'. -  God er den ihvert fald til en glad kop kaffe og så kan den praktisk taget fremstilles, medens kaffen koger, hvis ingredienserne og redskaberne ellers er klar. Det er nu en god regel ved al bagning.

Noget helt andet er, at den faktisk smager bedst, hvis den har ligget koldt en times tid, rullet ind i et fugtigt viskestykke.


RULLETÆRTE MED CHOKOLADE

dej
4 æg
135 g sukker
110 g hvedemel
1 tsk. bagepulver

creme
60 g smør
60 g flormelis
1 æggeblomme
40 g chokolade, smeltes i vandbad

Smørret røres med sukkeret til det er hvidt, tilsættes æggeblommen og den i vandbad smeltede chokolade.

Dej Æg og sukker piskes hvidt, tilsættes melet med bagepulveret. Lægges i en bradepande, 25 x 40 cm, med smurt papir eller bagepapir. Bages ved ca. 210 ggrader i 10-15 minutter til kagen er svagt lysebrun. Bred hurtigt cremen ud over kagen og rul den straks sammen.

Sæt rulletærte med chokolade på kaffebordet. Den forsvinder med garanti hurtigt, så måske skulle man lave et par stykker, når man nu er igang.

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.