Brune Bønner med Flæsk eller Bacon, er den slags mad, som man nemmest kan spise med en ske. Det gør det hele lidt nemmere. Ved fremstilling af brune bønner med flæsk eller bacon er det vigtigt, at flæsket eller baconet bliver ordentlig mørt under stegningen, også af hensyn til den videre vej til munden, - via skeen. Der må godt 'snaskes og mases lidt rundt med det'.
For nemheds skyld, vil jeg anbefale, at man evt. bruger kogte bønner på dåse. De er ganske udmærket og så slipper man for at skulle sætte bønner i blød med efterfølgende kogning.
Opskriften her skyldes igen vor norske husholdningslærerinde og året er 1946, umiddelbart før 50erne.
BRUNE BØNNER MED FLÆSK ELLER BACON
Hvis ikke der bruges færdigkogte bønner fra dåse, udblødes bønnerne og koges møre i vandet. Flæsket skæres ud og brunes, flæskefedtet hældes over bønnerne, tilsættes eddike, sukker og salt efter smag.
Ved servering af brune bønner med flæsk eller bacon, anrettes bønnerne omkring flæsket på fadet. Byd en kold øl til.
VELBEKOMME
Spise og Rejse
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.