lørdag

Abrikoslækkerbiskner

Abrikoslækkerbiskner er uden at prale, vidunderlige små konditorkager, gode til sommerens kaffebord, og så bliver der nogle stykker af portionen. Abrikoslækkerbiskner er såmænd enkle at tilberede, når først ingredienserne er parat.
Igen hælder vi os til vor brave husholdningslærerinde fra 1946.


ABRIKOSLÆKKERBISKNER

125 g sukker
4 æg
1/2 tsk. vaniliepulver
1 tsk. likør
90 g sigtet hvedemel
60 g smeltet smør
abrikoser, syltede fra dåse
fløde, pisket til skum

Sukker og æg blandes sammen i en gryde eller skål og piskes hurtigt til det bliver tykt og kan trækkes ud som et bånd og først langsomt samler sig, når skeen sættes tilbage. Vanilie, likør og det sigtede mel røres i. Det smeltede smør hældes i med stor forsigtighed. Dejen kommes i smurt, melet glat form i ca. 2 cm tykkelse.
Bages lysegul ved ca. 200 grader. Tages ud af formen, vendes og udstikkes med glas eller rundt jern. Kagerne overstryges med et lag æggecreme og et lag flødeskum lægges over.

æggecreme
1 1/4 dl fløde
1 tsk. kartoffelmel
1 æg
1 spsk. sukker
1/2 tsk. vaniliepulver

Melet røres ud med fløden og gives et opkog. Æg, sukker og vanilie røres hvidt, blandes med den kogende fløde, sættes over ilden og røres i til cremen lige står i kog. Hældes straks op og røres i til den er afkølet. En kogt abrikos, godt afdryppet abrikos lægges midt på fløden med den runde side opad.

Abrikoslækkerbiskner arrangeres smukt på et kagefad til kaffebordet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.