torsdag

Selleri- og Appelsinsalat

Selleri- og appelsinsalat, serveres til stegeretter, overhældt med en god dressing. Selleri og appelsinsalat er fra 1946, en tid, hvor man i Danmark ikke i samme udstrækning som i vore dage, anvendte salater som en nærmest fast bestanddel af måltidet.
Der er anvendt både knoldselleri og bladselleri i selleri- og appelsinsalat. Knoldsellerien er kogt, medens bladsellerien anvendes rå.


Ingen bestemt olie er nævnt, hvorfor der kan bruges nøjagtig den olie, man normalt allerhelst anvender i sine salater.

SELLERI- OG APPELSINSALAT

selleriknold og stænger af bladselleri efter behov
appelsiner efter behov
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. peber
6 spiseskefulde olie
2 spiseskefulde citronsaft
1 knivspids paprika

Knoldsellerien vaskes, skrælles og skæres i skiver, som koges i ganske letsaltet vand. Bladsellerien skæres ud i 6 cm lange stykker og "frynses" i enderne. Lægges straks i koldt vand med citron i. Appelsinerne pilles,  befris for den hvide hinde og eventuelle sten, hvorefter de skæres i skiver. Selleriskiverne og appelsinskiverne lægges på et fad. Ingredienserne til dressingen blandes og hældes over fadet. De "frynsede" sellerier lægges som en række over midten af fadet.

Selleri- og appelsinsalat serveres som tilbehør på middagsbordet til stegeretter og andre kødretter.

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.