Engelsk æble-chutney efter fru Meyers opskrift af 1936 står lige for døren, - her godt på vej ind i den første efterårsmåned og æblesæson. Det er faktisk nu, der skal planlægges engelsk æble-chutney og de andre syltesager, såfremt hylderne skal være fyldt op til vinteren.
Nogen vil nok hævde, at det kan da ikke betale sig, at spilde tid på det, når så meget kan købes færdig fra industrien. - DET KAN BETALE SIG, at investere en dags tid eller 2 i fremstillingen af egne sylteprodukter, der smager så meget bedre, end det industrielt fremstillede. Eller saml familien til en rigtig hygge - sylte weekend. Det er en god investering. For ikke at nævne de glade øjeblikke forude, når vi til vinter sidder varmt og godt sammen ved bordet og nyder de dejlige ting sammen med hilsen fra den forgangne sommer.
Det er ikke et spørgsmål om at spare penge, men et spørgsmål om smag, - nemlig velsmag og her kan industrien altså ikke konkurrere med det hjemmesyltede fra mormors og oldemors tid.
De fleste kender Den Grønne Syltebog og ikke et ondt ord om den, men i den nærmeste tid, finder vi meget gamle og ikke mindst spændende og specielle sylteting frem fra gemmerne. - Følg med, vi står faktisk lige midt i syltesæsonen.
ENGELSK ÆBLE-CHUTNEY
5 1/2 dl eddike
1/2 kg mørkt demerarasukker (brunt rørsukker)
75 g salt
12 sure æble
1 1/2 spansk løg
2 chalotteløg
80 g frisk ingefær eller 1 strøgen spsk. stødt ingefær
325 g rosiner
1 strøgen barneskf. paprika
1 strøgen barneskf. tør sennep
Sukker, salt og eddike opvarmes langsomt. De skrællede udkærnede æbler, de pillede løg samt ingefæren snittes på råkostjernet og tilsættes eddiken tillige med rosiner og krydderier. Det hele koges småt under stadig omrøring, til det danner en sammen hængende masse som en lind grød. Hældes på vidhalsede flasker f.eks maltekstraktglas eller lignende. (sylteglas eller lign. glas med et skruelåg) Belægges med papir, der er dyppet i konserveringsvæske (Atamon) og overbindes.
Et godt tip er, at i stedet for skoldede, atamonskyllede glas, sættes glassene med indhold i ovnen med låget lagt helt løst på, så dampen kan slippe ud,ved ca. 120 grader. Når boblerne begynder at stige godt op i glassene, tages disse ud af ovnen og lågene skrues fast til. PAS PÅ - DE ER VARME !
Indholdet er nu nærmest henkogt i ovnen og kan holde sig længe.
Engelsk æble-chutney spises til varme retter og skal opbevares mørkt og køligt.
Spise og Rejse
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.