Fyrsteæbler, en dejlig frisk og lidt anderledes dessert fra 1946. Fyrstedessert er rar at have parat, når æblesæsonen om kort tid sætter ind. Ofte er det de samme retter vi vender tilbage til igen og igen, som æblekage, bagte æbler m.fl. - Ikke at der er spor i vejen med æblekage. Slet ikke.
Her er en ny dejlig æbledessert som kan tages frem igen og igen, vinteren igennem.
Vær opmærksom på, at der vælges en æblesort, som ikke koger ud.
Opskriften er beregnet til 4-6 personer
FYRSTEÆBLER
2 kg æbler
3 dl vand
2 dl sukker,
saft af 1/4 citron
pistacier
fløde
Æblerne skrælles og udstikkes med et rundt kartoffeljern. Koger til de er mørev i vandet, tilsat sukker og citron. Når æblerne er taget op, koges æbleskrællerne samt 2 æbler i sirupen, sies, sættes over ilden og koger til saucen er jævn. Saucen hældes over æblerne, de skoldede hakkede pistacier strøes over.
Fyrsteæbler pyntes lige inden servering med flødeskum lagt rundt på fadet.
Spise og Rejse
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.