Tomatsandwich, arrangeret som en lille fin forret, fører os igen tilbage til 1946, hvor en norsk husholdningslærerinde bød på en række interessante opskrifter af såvel dagligretter som finere madlavning. Tomatsandwich er således rundet af denne dygtige kvinde, som dels gennem intense madstudier af de mest moderne udenlandske værker og via egne erfaringer berigede os med en skøn samling spændende madopskrifter sidst i 40erne.
I øjeblikket er markedet rigt på dejlige, solmodne danske tomater, som smager af noget. Både fra drivhus og på friland
TOMATSANDWICH
brød
smør
kartoffel, kogt og skivet
tomat
piskefløde, pisket til skum
purløg
ansjos
Brødet skæres fingertykt og smøres - gerne med lidt tykt smør. Herpå lægges en tynd, kogt kartoffelskive, ovenpå en tomatskive, belagt med finthakket ansjos.
Lige før serveringen lægges eller sprøjtes en top stivpisket fløde på og over denne, drysses fintklippet purløg med gavmild hånd.
Servér tomatsandwich som en lille forret og appetitvækker.
Spise og Rejse
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.