onsdag

Tomatsandwich

Tomatsandwich, arrangeret som en lille fin forret, fører os igen tilbage til 1946, hvor en norsk husholdningslærerinde bød på en række interessante opskrifter af såvel dagligretter som finere madlavning. Tomatsandwich er således rundet af denne dygtige kvinde, som dels gennem intense madstudier af de mest moderne udenlandske værker og via egne erfaringer berigede os med en skøn samling spændende madopskrifter sidst i 40erne.

I øjeblikket er markedet rigt på dejlige, solmodne danske tomater, som smager af noget. Både fra drivhus og på friland


TOMATSANDWICH

brød
smør
kartoffel, kogt og skivet
tomat
piskefløde, pisket til skum
purløg
ansjos

Brødet skæres fingertykt og smøres - gerne med lidt tykt smør. Herpå lægges en tynd, kogt kartoffelskive, ovenpå en tomatskive, belagt med finthakket ansjos.
Lige før serveringen lægges eller sprøjtes en top stivpisket fløde på og over denne, drysses fintklippet purløg med gavmild hånd.

Servér tomatsandwich som en lille forret og appetitvækker.

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.