Frugtkage, med likørstænkede friske bær over, dækket med flødeskum og strøet med finthakkede pistacier, kan eventuelt serveres med en god vaniliecremesauce til. Den færdige frugtkage kan dekoreres med bananskiver eller anden frugt rundt i kanten.
Den er god i weekenden, når der er tid til at kræse lidt ekstra, både til en glad kop kaffe, men også som dessert.
Endnu en gammel opskrift fra det herrens år 1946.
FRUGTKAGE
375 g hvedemel
250 g smør
125 g sukker
2 æg
frisk frugt som jordbær, hindbær m.m.
sukkerlage af vand og sukker
lidt likør
flødeskum
finthakkede pistacier
Evt.vaniliecremesauce
Sukker og mel blandes, irøres æggene og smørret æltes i. Dejen kommes i smurt rund, raspstrøet form og bages pæn lysebrun.
Friske bær overhældes med kogende sukkerlage, sættes koldt til bærrene er kolde, stænkes med likør, lægges på den færdigbagte kage, som strøes med sukker. Kagen dækkes med flødeskum og strøes med finthakkede pistacier.
Frugtkage serveres evt. med vaniliecremesauce til.
Spise og Rejse
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.