Butterdejs-frugtkage med friske, syltede bær eller frugter, serveret med flødeskum eller creme fraiche til, er en festlig sag anno 1946 på kaffebordet, hvad enten man vælger at lægge låg over eller laver et gitter af butterdejsstrimler. Som dessert gør butterdejs-frugtkage sig såmænd også smukt.
BUTTERDEJSFRUGTKAGE
butterdej af 1/4 kg smør eller frossen butterdej
bær eller frugt
1 1/2 dl sukker
1 spsk. kartoffelmel
Halvdelen af butterdejen rulles ud, lægges i form så bund og sider dækkes. Bær eller frugtstykker lægges lagvis med mel og sukker, som er blandet sammen. Resten af dejen rulles ud og lægges over som låg eller skæres i strimler, som lægges korsvis over bærrene.
Bages i varm ovn, 200 grader i ca. 20 minutter til butterdejen er gulbrun og sprød.
Butterdejsfrugtkage nydes til en kop kaffe eller som dessert med flødeskum eller creme fraiche til.
Spise og Rejse
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.