søndag

Æggeøl

Æggeøl med rugbrødstoppe formet i små æggebægre er godt på en kedelig regnvejrsdag, som de lover nogle stykker af i næste uge og en forrygende suppe, når vi kommer et par måneder længere frem. Æggeøl laves efter denne meget gamle opskrift på et øjeblik og så smager det rigtig godt med rugbrødstoppe til. Disse kan med fordel laves i god tid.


Der er angivet 1 1/2 flaske hvidtøl i opskriften, som er fra 1936. Dengang var der 3/4 liter i en flaske hvidtøl, hvilket vil sige, at vi i stedet skal bruge omkring små 1 1/4 liter hvidtøl.

ÆGGEØL

1 1/2 flaske hvidtøl (ca. små 1 1/4 liter)
1/2 citron
2 hele æg eller 3 æggeblommer
ca. 50 g sukker

rugbrødstoppe
200  g revet rugbrød
30 g smør
30 g sukker

Øllet får et opkog med den fintskrællede citronskal. De hele æg eller æggeblommerne piskes med sukker i terrinen og det kogende øl hældes i lidt efter lidt. Suppen smages til med citronsaft og evt. mere sukker.

Til rugbrødstoppe smeltes smørret på panden, sukker og det revne brød blandes i og ristes over svag varme, medens det uafbrudt vendes med paletkniven for ikke at brænde på. Det varme brød fyldes i små, vædede forme, f.eks. æggebægre, trykkes let sammen og vendes ud af formene.

Servér æggeøl med rugbrødstoppene til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.