Tomatsuppe er god at have i tankerne i august og september, hvor det bugner af tomater allevegne, hos hvem der nu dyrker dem. I butikkerne og på torvet er tomater billige nu, så det er bare at gå igang med at frembringe en stor grydefuld liflig, duftende tomatsuppe og fryse ned til senere brug.
Jeg så tomater på torvet til 10 kroner for 2 kg
Denne meget gamle opskrift på tomatsuppe anvender urtesuppe som grundsuppe. Kødsuppe kunne være et godt alternativ hertil.
TOMATSUPPE
1 1/2 liter urtesuppe
1/2-1 kg friske tomater
25 g smør
salt
sukker
Tomaterne, som godt må være bløde, vaskes , skæres en gang over og dampes i smørret, til de er udkogte, hvorefter de passeres gennem en sigte. Urtesuppen tilsættes pureen og gives et opkog. Smages til med salt og sukker.
SMØRBRUNEDE BRØDTERNINGER
4 skiver franskbrød
40 g smør
Brødet skæres i små terninger. Smørret smeltes på en pande og brødet ristes lysebrunt og sprødt deri, vendes hyppigt med palatkniven og bliver på panden til det er afkølet, da det ellers mister sin sprødhed.
Tomatsuppe er dejlig, serveret med smørbrunede brødterninger.
Spise og Rejse
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.