mandag

Kærnemælks-Brødsuppe

Kærnemælks-brødsuppe, der smager som er man i himlen, er perfekt, såfremt man har en rest gammelt rugbrød tilovers og så spiller rugbrød godt sammen med den sødede kærnemælk i kærnemælks-brødsuppe. - Og skal vi flotte os og gøre det ekstra lækkert kan vi forfine suppen med smuttede, fintskårne mandler, rosiner eller syltetøj og flødeskum.


KÆRNEMÆLKS-BRØDSUPPE

11/4 liter kærnemælk
1/2 liter kogende vand
150 g tørt rugbrød
1 æg eller 2 æggeblommer
ca. 100 g sukker
skal af 1/2 citron

Brødet skæres i terninger og sættes i blød i det kogende vand, 2-3 timer. Koges herefter over svag varme under omrøring. Den kolde kærnemælk piskes i lidt efter lidt og bringes i kog. Den revne citronskal kommes i, hvorefter suppen koges 10 minutter. Sies gennem sigte eller dørslag og varmes atter op. Æg og sukker piskes i terrinen eller anden skål, hvidt og skummende og suppen hældes i lidt ad gangen.

Kærnemælksbrødsuppe løftes til himlen, når den tilsættes fintskårne mandler og serveres med syltetøj og flødeskum i . . . . uhm! Lækkert på en kold og våd dag som i dag.

VELBEKOMME

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.