tirsdag

Berlinerpostejer

Berlinerpostejer, består af fløderørt leverpostej med æbleringe på franskbrød, pyntet med sky. - Det rent ud sagt handler om vores allesammens leverpostej. Noget de fleste af os har i køleskabet. Berlinerpostejer var på banen så tidligt som i 1936, hvor den spændende og velsmagende lille sag lanceredes, i erkendelse af den usædvanlige gode måde at få brugt en rest leverpostej på. Har forøvrigt i går selv smidt en rest ud. Tiden var desværre ikke til andet.

Sådan en rest har det jo med i mange hjem, at blive smidt ud tilsidst og hvorfor ikke som her få noget godt ud af resten, man oven i købet kan glæde sig over ?


Berlinerpostejer er en fin lille appetitvækker, som forret eller bare på frokostbordet i weekenden, hvor vi gør lidt ekstra ud af det.

BERLINERPOSTEJER

Æbler i skiver
vand med lidt sukker til kogning
franskbrød
smør
leverpostej
fløde
karse til pynt eller strimler af trøffel
god, hakket sky

Æbler, skrællet, renset for kernehuset og skåret i ringe på ca. 1 cm tykkelse. Æbleringene koges et minuts tid i lidt sukkervand.
Franskbrød skæres i ikke for tykke skiver, som udstikkes i runde skiver af størrelse som æbleringene. De ristes i smør og på hver brødskive lægges en æblering og heri sprøjtes en top af leverpostej, rørt op med lidt fløde til en blød masse. I leverpostejen stikkes karse eller fine strimler trøffel. Lidt groft hakket sky kan lægges udenom leverpostejen.

Berlinerpostejer er gode med et glas godt øl til.

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.