lørdag

Baronens Hønse-smørgås

Baronens hønse-smørgås, er en dejlig, om end lidt tidskrævende ret, hvor arbejdet kan udføres af et par gange. Hønen kan f.eks koges dagen før, ligesom spinaten også kan ordnes dagen før endelig tilberedelse af baronens-smørgås.

Retten ligger ikke særlig tungt, så den er god en dag, man får lyst til en dessert bagefter eller slet og ret spiser baronens smørgås som en frokostret, hvilket den jo da er.


Opskriften er fra 1958 og lanceret af Kirsten Hüttemeier. Beregnet til 4 - 5 personer.

BARONENS HØNSE-SMØRGÅS

1/2 høne
vand
salt
5 store skiver sandwichbrød
smør
500 g fine spinatblade
ostebechamelsauce

Hønen koges mør i lidt vand og når den er afsvalet, pilles kødet fra benene. Franskbrødskiverne smøres med smør, herpå fordeles hønsekødet. Spinaten skylles, damper med en lille klat smør, lidt salt og sukker under låg i 5 minutter og spinatbladene lægges over hønsekødet.
Saucen hældes over spinaten og nu sættes smørgås'erne i en varm ovn i 10 minutter.

BECHAMELSAUCE

4 dl fløde

2 spsk. smør
meljævning
salt
sennep
3 æggeblommer
bearnaiseessens
100 g revet ost

Pisk fløde, smør og meljævning og lad det koge igennem. Krydr med sennep, salt, paprika og bearnaiseessens. Legér med æggeblommerne, der røres seje med salt og hældes i den næsten kogende sauce, der atter varmes til kog. Pisk hele tiden. Tilsidst tilsættes den revne ost.

Servér baronens hønse-smørgås med en stor skål marinerede, rå champignons til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.