Abrikosboller er en dessert, dateret tilbage til 1836, for dem, som kan li' at prøve noget helt andet end det, der traditionelt står på bordet. En frugt- eller cremesauce kan ledsage abrikosboller som dessert eller abrikosboller kan indgå i anden dessertsammenhæng som f.eks. spændende æg.
ABRIKOSBOLLER
omtrent 1/2 L sød- eller kærnemælk
1/2 L vand
7o g tyk abrikosmarmelade
70 g flormelis
fast skum af 6 æggehvider
sukker
Marmelade og flormelis røres meget godt og de piskede æggehvider iblandes forsigtigt. Mælk og vand bringes i kog. Med en theske stikkes boller fra dejen i valnøddestørrelse, lægges i væsken og koges hurtigt op. Vendes og koges ligeså hurtigt og anrettes på et fad. Overstrøes med sukker og serveres straks.
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.