onsdag

NAKKEKAM I FAD

Nakkekam i fad er sådan en dejlig weekend-ret. Den er beregnet til 4 prs. i to dage. Server kammen med smørstegte pandekartofler om lørdagen og med en skål salat og ovnstegte kartofler om søndagen.
På grund af sin fedtmarmorering, er nakkekam et stykke saftigt kød med en rigtig god smag, intet spild og så er det overkommelig i pris.


NAKKEKAM I FAD

1 1/4 - 1 1/2 kg nakkekam
salt
peber
2 1/2 tsk. ingefær
3-4 bouillon
1 kg æbler, skrællet og skåret i mindre stykker
evt. sukker
evt. revet peberrod

Gnid kammen med salt, peber og ingefær og læg den på risten til bradepanden. Steges ved 200 grader i ca. 1 1/2 time eller til kødsaften er klar. Efter 15 minutters stegning tilsættes bouillonen og kødet dryppes hermed under stegningen.
Lad stegen hvile i 15 minutter før den skæres i skiver og serveres med æblepeberroden, skyen og en god pillekartoffel, der er vendt i smør på panden.
Om nødvendigt, kan skyen jævnes med en anelse meljævning.

æblemos
kog æblestykkerne møre med mindst mulig vand og pisk til en æblemos. Smag til med sukker og fintrevet peberrod.

Spis resten af nakkekammen dagen efter med en grøn salat til og evt. ovnstegte kartoffelbåde.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.