torsdag

Skinkekartofler

Skinkekartofler er en nem og hurtig ret. Den passer sig selv i ovnen, medens de øvrige forberedelser til måltidet foregår. Skinkekartofler kan spises både med grøn salat, grøntsager og en tomatsovs eller stuvede grøntsager til.


Retten er ideel, hvis man har en rest kartofler og måske en rest røget skinke fra dagen før.

SKINKEKARTOFLER

500 g kogte, skivede kartofler
200 g hakket, røget skinke
3 æggeblommer
60 g smør eller mgr.
3 1/2 dl mælk
25 g revet ost
lidt mel
salt
peber

Smør et ildfast fad godt. Lav en opbagning af mgr., det nødvendige mel (samme mængde som fedtstoffet)og mælken. Må ikke være for tyk. Når opbagningen er lun røres æggeblommerne i, herefter salt, peber, ost, skinke og kartoffelskiverne. Det hele hældes i fadet og bestrøes med rasp, horpå lægges et par smørklatter (kan udelades).
Bages i ovnen ved 200-225 grader i en halv times tid.

Serveres med grøns salat, grøntsager og en tomatsovs eller stuvede grøntsager efter smag.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.